A2Z Jobs For All : Jobs in Hyderabad Chennai, Bangalore, Delhi and all Cities of India....

Your IP is:
Showing posts with label bank exam preparation papers. Show all posts
Showing posts with label bank exam preparation papers. Show all posts

Friday, August 5, 2011

Vishveshvaraya Grameena Bank | Vishveshvaraya Grameena Bank 2011 Recritment | www.vgbank.in |

VISVESHVARAYA GRAMEENA BANK Inviting Online Applications Eligible And Indian Citizens for For the following vacancies.

Job Details

Junior Management(Officer Scale-I)
No of vacancies : 07.
Pay scale:Approximately Rs 23,100/- per month including DA & HRA .
Qualification:
a)Graduate in any discipline from a recognized university or its equivalent. Preference will be given to candidates who are computer literates.
b)Knowledge of English and proficiency in Kannada language is compulsory (to read, write and speak).
AGE limit: ( ) : 18 years - 28 years As on 31.03.2011.

Office Assistants(Multipurpose)
No of vacancies :15.
Pay Scale:Starting emoluments are approximately Rs.13500/- including DA & HRA .
AGE limit: ( ) : 18 years - 28 years As on 31.03.2011
Qualification:
a)Graduate in any discipline from a recognised university or its equivalent. Preference will be given to
candidates who are computer literates.
b)Knowledge of English and proficiency in Kannada language is compulsory (to read, write and speak.

Fess Details:
For GEN/OBC Applicants pay Rs.350/- for application and postal charges and the SC/ST/Physically Challenged (PC)/Ex-Servicemen pay only Postal charges. 50/-

Important dates

Opening Date for ON-LINE Registration of Application 04-08-2011
Closing date for ON-LINE Registration of Application 30-08-2011
Payment of Application Fee/Postage From 04-08-2011 to 30-08-2011
Tentative date of written test (For post code 1) 16-10-2011
Tentative date of written test (For post code 2) 23-10-2011


Click here for more details

Click here for Chalan download

Apply online

Click here for bank Exam Preparation papers
Continue Reading »

Thursday, August 4, 2011

General Awareness questions for po exams |Bak Exams Preparation Papers

Previous General Awareness Questions for PO Examinations

1)As we all know, the US $ was at a 15 months low against the basket of currencies till recent past. Recently it reached a 14 years low against one of the major currencies. Which of the following is that currency ?
(A) Yuan
(B) Euro
(C) Rupee
(D) Yen
(E) None of these
Ans : (D)

2)Which of the following countries has launched OCEAN SAT-2, a satellite to provide data on its oceans ?
(A) China
(B) USA
(C) France
(D) India
(E) None of these
Ans : (D)

3)Which of the following states is in the process of passing two amendments to its municipality and panchayat raj acts to enable women to have 50% seats in all local self government bodies?
(A) Gujarat
(B) Uttar Pradesh
(C) Kerala
(D) Madhya Pradesh
(E) Delhi
Ans : (C)

4)As per the resolution passed in the Pittsburgh Summit of G-20, now more weightage will be given to under-represented nations in the organizations like IMF etc. How much quota will be shifted to such nations in this way ?
(A) 5%
(B) 7%
(C) 10%
(D) 15%
(E) 17%
Ans : (A)

5) As per existing norms and policies of the RBI, Banks are required to advance how much of their total advances to priority sectors ?
(A) 30%
(B) 35%
(C) 40%
(D) 25%
(E) None of these
Ans : (C)

6)As per the news published in various newspapers, Reliance Industries has submitted a bid to acquire petrochemical giant Lyondell Basell. This is a company based in—
(A) UAE
(B) Germany
(C) France
(D) Britain
(E) USA
Ans : (E)

7)who amongst the following was the chairperson of the ‘Working Group on Benchmark Prime Lending Rate (BPLR)’constituted by the Reserve Bank of India
(A) Dr. K. C. Chakrovorty
(B) Mr. Deepak Mohanty
(C) Mr. Bhaskaran
(D) Mr. O. P. Bhatt
(E) Mr. M. V. Nair
Ans : (B)

8)Retail investors made Rs. 1•9 lakh crore in market rally, was the news in some major financial newspapers recently. The term ‘Retail investors’, as used in this headline, means which of the following types of stock market investors ?
(A) Promoters of Companies
(B) Individuals
(C) Foreign Institutional Investors
(D) Mutual Funds
(E) Corporate Bodies
Ans : (B)

9)Which of the following countries has taken over as the Vice Chairman of the Organization for Economic Cooperation and Development ?
(A) China
(B) South Korea
(C) North Korea
(D) India
(E) Iran
Ans : (B)

10)Which of the following countries has raised objection to India’s efforts to make a 608 km long road link through Jammu and Kashmir, Himachal Pradesh, Uttarakhand, Sikkim and Arunachal Pradesh ?
(A) China
(B) Nepal
(C) Myanmar
(D) Bhutan
(E) Afghanistan
Ans : (A)

11)Who amongst the following won the Men’s Singles US Open Tennis 2009 ? (played in Sept. 2009)
(A) Juan Martin del Potro
(B) Leander Paes
(C) Lukas Dlouhy
(D) Roger Federer
(E) None of these
Ans : (A)

12)A Good Woman’ is a book written by—
(A) Dario Fo
(B) V. S. Naipaul
(C) Orhan Pamuk
(D) Herta Muller
(E) Danielle Steel
Ans : (E)

13)"CRY" is the name of the organization which works for the welfare of—
(A) Cancer Patients
(B) Children
(C) War victims
(D) Senior Citizens
(E) None of these
Ans : (B)

14)Which of the following is not considered as a parameter for defining the Below Poverty Line (BPL) status of a person ?
(A) Food security
(B) Marital Status
(C) Debt
(D) Literacy
(E) Land holdings
Ans : (B)

15)What is the full form of UNEP, a term frequently seen in newspapers ?
(A) Universal Notification on Energy Protection
(B) Universal New Education Project
(C) Universal Natural Energy Project
(D) United Nations Education Programme
(E) United Nations Environment Programme
Ans : (E)
Continue Reading »