A2Z Jobs For All : Jobs in Hyderabad Chennai, Bangalore, Delhi and all Cities of India....

Your IP is:
Showing posts with label bank po exam questions. Show all posts
Showing posts with label bank po exam questions. Show all posts

Wednesday, December 21, 2011

Surguja Kshetriya Gramin Bank | Officers/ Clerk-Cum-Cashiers

Surguja Kshetriya Gramin  Bank sponsored by Central Bank of India, has been established on 24th Oct. 1979 under the provision of section 3(2) of RRB Act. 1976 The Head office of the Bank is situated at  Distt. H.Q. Ambikapur of Surguja Distt. is offering the scale-1, scale 2 officers posts. 
APPLICATIONS DATE:
Starting date of online registration 20-12-2011
Last date of online registration 19-01-2012
DATE OF WRITTEN EXAMINATION:

Scale-I Officer 19-02-2012

Clerk-cum-Cashier (Office-Assistant)  04-03-2012
PAY SCALE:




Scale-I Office  :
14500-600/7-18700-700/2-20100-800/7-25700










Clerk-cum-Cashier(Office-Assistant): 7200-400/3-8400-500/3-9900-600/4-12300-
700/7-17200-1300/1-18500-800/1-19300


For more info:http://surgujakgb.co.in
Continue Reading »

Tuesday, August 2, 2011

PO's Solved Papers General Awareness Questions

PO's Solved Papers General Awareness Questions :

01. NIIT Technologies have established ties with a Singapore agency to market GeBiz. What is GeBiz?
(A) Electronic business portal of Singapore Govt
(B) Portal of Income Tax department of Singapore
(C) GE's commercial arm based at Singapore
(D) None of the above

Ans : (A)

02. The investment giant set up by Warren Buffet is:
(A) DSP Merryl Lynch
(B) Berkshire Hathway
(C) GE Capital
(D) Citi Capital

Ans : (B)

03. Who has been awarded the Phalke Ratna Award in April 2008?
(A) Devanand
(B) Amitabh bachchan
(C) Ramanand Sagar
(D) B.R.Chopara

Ans : (D)

04. Which company, out of the following, does not figure in the Forbes Global 2000 year 2005 ranking?
(A) NTPC
(B) ONGC
(C) SBI
(D) EIL

Ans : (D)

05. Introduction of 3G services in telecommunication industry will NOT include which of the following features?
(A) Video Streaming
(B) Stock Transactions
(C) E-learning
(D) E-Governance

Ans : (C)

06. Which Finance Minister resigned after a report on Haridas Mundhra share imbroglio was published in1958?
(A) GK Iyengar
(B) Ramanand Shastri
(C) TT Krishnamachari
(D) V Padmanabhan

Ans : (C)

07. Which among the following is not a wholly owned subsidiary of Reserve Bank of India?
(A) National Housing Bank
(B) National Bank of Agriculture and Rural Development
(C) Deposit Insurance and Credit Guarantee Corporation of India
(D) Exim Bank of India

Ans : (D)

08. The December 2006 Asian Games were held in
(A) Doha
(B) Abu Dhabi
(C) Riyadh
(D) Kyoto

Ans : (A)

09. The service tax umbrella does not cover
(A) Pathology labs
(B) Telecom services
(C) Coaching institutes
(D) Catering services

Ans : (A)

10. The indicator of economic prosperity is:
(A) increase in gross national product at current prices
(B) increase in net national product at current prices
(C) increase in gross national product at fixed prices
(D) increase in net national product at fixed prices

Ans : (C)
Continue Reading »